Eristyslasi - Turku

Eristyslasi on lasielementti, joka muodostuu kahdesta tai useammasta lasilevystä ja niiden välitilasta. Elementti on liimattu reunoistaan yhteen siten, että tila lasilevyjen välissä on ilmatiivis. Välitila on täytetty kuivalla ilmalla tai kaasuseoksella. Eristyslasi sopii käytettäväksi kaiken tyyppisissä rakennuksissa. Eristyslaseja käytetään lämmön- ja melueristeeksi, suojaksi auringonvalolta ja lämmöltä, murtosuojana ja palosuojana.

Käyttökohteet

Eristyslasi sopii kaikkiin puu-, metalli- ja PVC-ikkunoihin ja oviin. Tyypillisimpiä käyttökohteita ovat ns. MSE-ikkunan sisäpuitteet, kiinteät ikkunat, kattolasitukset, näyteikkunat, viherhuonelasitukset, liikkuvat kalustot jne.

Eristyslasi rakenne ja jaottelu

Eristyslasit jaotellaan 2- ja 3-lasisiin elementteihin. Kertaisuus riippuu ensisijaisesti lämmöneristysvaatimuksesta. Elementtien paksuus on riippuvainen kertaisuudesta, käytetyistä välilistojen vahvuuksista sekä lasin paksuudesta. Eristyslasien yleisin tyyppi on 2K4-12, jossa on 2 kertaisuuden tunnus, 4 on lasin vahvuus millimetreinä ja 12 on välilistan paksuus. Eristyslasin raaka-aineena voidaan käyttää lähes kaikkia eri lasityyppejä. Esimerkiksi haluttaessa hyvää lämmöneristystä, käytetään selektiivilaseja, joissa on Argon kaasutäyttö.

Eristyslasin tekniset ominaisuudet

Eristyslasin teknisistä ominaisuuksista ovat tärkeimmät Lämmöneristys (U-arvo), valonläpäisy (LT) ja aurinkoenergian läpäisy (g-arvo). Lisäksi tulee ottaa huomioon turvamääräykset, ääneneristys ja palonsuojaus.

Eristyslasin U-arvoon vaikuttaa käytettyjen lasipintojen määrä, selektiivilasien määrä ja laatu, välilistojen leveys ja kaasutäyttö. Auringonsuojauksessa Lasiluodolla on käytössä laaja valikoima eri auringonsuojalaseja, joiden avulla voidaan valita paras ratkaisu kuhunkin kohteeseen. Lisäksi kaikki auringonsuoja pinnoitetut lasit ovat saatavissa myös turvalasiversiona. Lisäksi meillä on valikoimissa myös rautaoksidivapaat lasit, joihin voi myös yhdistää eri pinnoitteita ja turvalasiominaisuuksia.

Paras lopputulos saadaan, kun jo suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon eri mahdollisuudet parhaan mahdollisen lasin valinnaksi.

Koko

Eristyslasit voidaan mittojensa puolesta tilata kohteen vaatimusten mukaisesti. Maksimimitat ovat 3,21 m x 5,8 m.

Muoto

Muoto voi olla suorakaide tai muu geometrinen muoto. Myös kaarevapintaisia elementtejä voidaan valmistaa.

Erikoisratkaisut

Valmistamiemme eristyslasien väliin voidaan myös asentaa välitilaristikot tai sälekaihtimet. Sälekaihtimet ovat joko manuaali- tai sähkötoimiset.

Kun haluat tietää lisää erityislaseista, ota yhteyttä lasiliike Lasiluotoon.