Sähkölasi 

Sähkölämmitteinen eristyslasi

Lasiluoto Oy valmistaa myös sähkölämmitteisiä eristyslaseja. Sähkölämmitteisessä lasissa lasi kytketään sähköverkkoon ja lasin pinnassa oleva selektiivi pinnoite lämpiää. Pinnoite on täysin läpinäkyvä ja lasi ei eroa ulkonäöltään tavallisista laseista mitenkään. Lasin pintalämpötilaa ohjataan termostaatilla ja lasi lämpiää vain silloin kun sille on tarvetta. Kattolaseihin voidaan asentaa lumitunnistimet, jolloin lumi sulaa katolta ja rakennukseen saadaan luonnonvaloa myös lumisina talvina.

 

Suunnittelu ja rakenne

Sähkölämmitteinen eristyslasi suunnitellaan ja mitoitetaan aina käyttötarkoituksen mukaan. Yleinen tarve on saada huonetilan vedon tunne pois. Tämä saavutetaan nostamalla lasin pintalämpötilaa muutama aste korkeammaksi kuin huoneen haluttu lämpötila on. Tätä kutsutaan ns. mukavuuslämmöksi. Sähkölämmitteiseen eristyslasiin voidaan yhdistää lähes kaikki ominaisuudet kuin tavalliseen eristyslasiin. Laseihin saadaan hyvä U-arvo, jolloin lämmitystä käytetään vain kylmimpinä kuukausina vuodessa. Eteläsivuille voidaan laittaa auringonsuojalasit, jolloin kesäaikaan saadaan ylimääräinen lämpö pidettyä rakennuksen ulkopuolella. Luonnollisesti sähkölämmitteinen eristyslasi täyttää myös kaikki tarvittavat turvamääräykset. Lasiluodon sähkölasipakettiin kuuluu myös lasien sähkösuunnittelu ja tarvittaessa voimme toimittaa termostaatit ja muuntajat kohteeseen. Lasiluodon valmistamat sähkölasit ovat FIMKO OY:n tarkastamat ja sertifioimat.

Käyttökohteet

Sähkölämmitteisten lasien käyttökohteita ovat uimahallit, kylpylät, omakotitalot ja julkiset rakennukset. Tyypillisiä kohteita ovat yksityisasunnot, joissa halutaan isot lasipinnat alkamaan lattiasta ja perinteinen patteri lasin alla ei mahdu seinälle. Toinen tyypillinen kohde on tilat, joissa on suuri ilman kosteus (uimahallit) ja lämmitystä käytetään huurtumisen estoon. Lisäksi lasikatot, joissa lämmitystä voidaan käyttää lumensulatukseen.

Kun haluat tietää lisää sähkölämmitteisen eristyslasin käyttömahdollisuuksista, ota yhteyttä Lasiluotoon.